Hrvatskoj večeras odlučujuća utakmica protiv Italije

Evropsko fudbalsko prvenstvo u Njemačkoj danas se nastavlja susretima u trećem kolu grupe B. Na stadionu u Leipzigu u grupi B sastaju se Hrvatska i Italija. Albanija i Španija u istom terminu igraju u Dizeldorfu.

Hrvatska reprezentacija poražena je od Španije sa 3:0. Nogometaši Hrvatske odigrali su neriješeno 2:2 sa selekcijom Albanije u prvom meču drugog kola grupe B.

Italija je nakon preokreta savladala Albaniju rezultatom 2:1, dok je Španija pobijedila Italiju rezultatom 1:0 i plasirala se u osminu finala.

U grupi B prvu poziciju zauzima Španija sa 6 bodova, zatim slijedi Italija sa tri, a po jedan bod imaju Hrvatska i Albanija.

“Nokaut utakmica, ali bez produžetaka. Igra nam samo pobjeda, želimo ostvariti ono što nismo u prve dvije utakmice, a to je dobar rezultat. Time naravno nismo zadovoljni, želimo dalje. Još jedna od silnih historijskih utakmica za nas, dosad smo obično uspijevali, nadam se da ćemo to napraviti i sutra”, rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

vijesti.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button