Dogovor o zadržavanju ambulante “Stara jama – Plandište” do pronalaska novog prostora

Tragom obavještenja koje je Općina Kakanj dobila od strane JU Dom zdravlja Kakanj o potrebi hitnog sastanka u vezi iznalaženja rješenja za ambulantu “Stara jama – Plandište”, općinski načelnik Mirnes Bajtarević je sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima kompanije “Neimari” d.o.o Sarajevo koja je na nedavnom javnom pozivu objavljenom od strane Poreske uprave F BiH kupila prostor „Stare jame“. Trenutna ambulanta “Stara jama – Plandište” je smještena u jedan od objekata koji je bio predmet prodaje.

Kompanija “Neimari” d.o.o. Sarajevo uskoro kreće sa radovima na pripremi terena za svoje poslovne planove. Radit će na čišćenju i pripremi terena za buduću gradnju stambeno-poslovnih objekata.

Sa investitorom smo postigli dogovor da objekat u kojem je smještena ambulanta u ovom trenutku ne bude rušen i da se nastavi koristiti do konačnog rješavanja budućeg objekta novih prostorija ambulante.

Općina Kakanj, općinske službe i općinski načelnik učinit će sve potrebno da naši sugrađani ne budu uskraćeni za zdravstvene usluge koje su im do sada pružane u ovoj ambulanti.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button