Narednih dana nestabilno vrijeme s temperaturama do 35 stepeni

Narednih dana u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme s temperaturama do 35 stepeni Celzijusa.

“U Bosni i Hercegovini danas promjenljiva oblačnost i dalje nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U petak, u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena.

U subotu, u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 35 stepeni.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button