Iso Delibašić imenovan za direktora RMU Kakanj

Danas je u zgradi JP Elektroprivreda BiH održana Skupština Rudnika mrkog uglja Kakanj d.o.o. Kakanj kojom je predsjedavao punomoćnik vladajućeg društva dr. sc. Edin Lapandić. Nakon provedene konkursne procedure, dosadašnji vršilac dužnosti direktora Iso Delibašić imenovan je za direktora Rudnika mrkog uglja Kakanj d.o.o. Kakanj na period od četiri godine.

Iso Delibašić je funkciju vršioca dužnosti direktora obnašao od 18.12.2023. godine i u tom su periodu unutar Rudnika Kakanj pokrenuti brojni pozitivni procesi. Za kratko vrijeme stabilizovano je poslovanje, a nedostatak radne snage polako se rješava prijemom novih radnika. Započeti su i investicioni procesi usmjereni na dugogodišnje probleme s mehanizacijom. Zalaganje direktora Delibašića i pozitivne promjene prepoznati su u Upravi JP Elektroprivreda BiH, Ministarstvu energije, rudarstva i industrije te Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

U ovom vremenu teških privrednih izazova, kada samo odgovoran rad, shvatanje ozbiljnosti situacije i pametne odluke mogu imati pozitivan epilog, pozitivne aktivnosti iz Rudnika Kakanj jasan su signal da će se u narednom periodu krenuti u progresivne procese koji će u konačnici za rezultat imati stabilnu egzistenciju Rudnika i svih radnika.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button