Obavještenje biračima: Prijava za glasanje putem mobilnog tima

U skladu sa članom 19. Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska, ovom prilikom obavještavamo birače koji su zbog starosti, bolesti ili invaliditeta vezani za svoje domove da se mogu prijaviti za glasanje putem mobilnog tima u roku od 7 (sedam) dana od dana objave ove obavijesti.

Prijavu je potrebno izvršiti u Centru za birački spisak Opštine Kakanj, putem pošte, posredstvom predsjednika mjesne zajednice ili lično na adresu Ulica branilaca 1, 72240 Kakanj.

Prijava podrazumijeva dostavljenu sljedeću dokumentaciju:

1. Pisanu izjavu birača da na dan izbora želi da glasa u svom domu putem mobilnog tima,

2. Medicinsku dokumentaciju o bolesti ili invaliditetu birača kao uslov za njegovo kućno liječenje i nemogućnost glasanja na biračkom mjestu.

Kontakt osoba Centra za birački spisak je Sedin Karahodžić- kontakt telefon: 032/553-972, Opštinska izborna komisija – kontakt telefon: 032/553-900.

Na osnovu dostavljenih podataka, Općinska izborna komisija Kakanj će sačiniti plan i izvršiti obilazak prijavljenih birača.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button