Završen uviđaj stravične saobraćajne nesreće kod Kaknja, poznat identitet stradalih

Završen je uviđaj koji je trajao gotovo cijeli dan nakon stravične saobraćajne nesreće koja se desila na Lipničkom brdu koje se nalazi između Vareša i Kaknja. U nesreći su poginule četiri osobe koje su automobilom sletjele u provaliju duboku 300 metara.

Uviđaj je završen u 17:30 sati i utvrđeni su identiteti stradalih, javlja reporterka N1 koja se nalazi na mjestu nesreće.

U nesreći su stradali muškarci inicijala B.S. (1956), M.S (1952), O.N. (1941), H.N. (1943).

Detalji nesreće kod Kaknja, poginuo i vlasnik Delta Petrola

Riječ je o Bakiru Spahiću, njegovom bratu Mensudu Spahiću, te Osmanu i Himzi Neimarliji.

Tijela su prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica i tamo će ostati do daljnje tužilačke odluke.

Kako je ranije za N1 potvrdio načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević, među stradalima su uspješni biznismen, vlasnik kompanije Delta Petrol Bakir Spahić i njegov brat, a preostala dvojica muškaraca koja su s njima bila su njihovi prijatelji.

Rekao nam je i to da su stradali na jednom od najvećih vrhova u Kaknju – Lipničkom brdu koje se nalazi na oko 1.400 metara nadmorske visine.

Dodao je i to da je stradali Spahić bio član Lovačkog društva “Srndać” iz Kaknja te da je veoma dobro poznavao taj put budući da se često njime vozio i u tri-četiri godine njime prolazio najmanje 100 puta jer ima na toj lokaciji i vikendicu.

“Nažalost, desilo se vjerovatno nešto tokom večeri u šumskom području i to na mjestu koje važi za najviši vrh na području općine Kakanj. To se desilo ispod Lipničkog brda na nekih 1.300 – 1.350 metara nadmorske visine. Vjerovatno su vozili nepristupačnim putem. Ne znamo šta se desilo, ali očekujemo da će to istražiti istražioci koji su već ogradili ovo područje i ne dozvoljavaju drugima da dođu. Vjerujem da našem Bakiru nije prvi put da prolazi tim putevima, ali je zaista neprihvatljivo i neshvatljivo šta im se desilo jučer tokom dana ili navečer”, istakao je načelnik Kaknja.

Bajtarević je poručio i to da će biti proglašen Dan žalosti na području Općine Kakanj.

N1

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button