Dženaza Himzi i Osmanu u Kolićima i Živaljima

Drugog dana Dana žalosti za područje općine Kakanj u četvrtak, 5. septembra, Kakanjke i Kakanjci će se oprostiti od Himze Neimarlije i Osmana Neimarlije.

Dženaza Himzi Neimarliji će se klanjati u četvrtak u 16:00 sati, a polazi ispred mekteba Kolići. Ukop će se obaviti na mezarju Kolići. Dova će se proučiti u džamiji u Brežanima, poslije ikindije namaza. Himzo je imao 82. godine, a bolnu činjenicu da je završio tragično, komšije, prijatelji, rodbina i sugrađani dijele sa njegovim kćerkama Evelinom i Jasminom, njegovom, sestrom Mersijom i braćom Seadom i Senadom.

Dženaza Osmanu Neimarliji će se klanjati u četvrtak u 18:00 sati, a polazi ispred mekteba Živalji. Ukop će se obaviti na mezarju Živalji. Dova će se proučiti u mektebu Živalji. Osman je imao 84. godine, a neprolaznu bol i tešku spoznaju da se nesreća dogodila u planinskom masivu Lipničkog brda, Kakanjke i Kakanjci dijele sa njegovim sinovima Muamerom i Emirom, kćerkama Muamerom i Amelom i sestrom Aišom, te ostalom rodbinom i prijateljima.

Od ponedjeljka traju tuga i potresna prepričavanja tragedije s Lipničkog brda. Na mjesnom mezarju u Obrima, obavljena je dženaza i ukop braće Bakira i Mensura Spahića. Svjedočili smo nepreglednim kolonama ljudi i vozila na putevima prema njihovom vječnom boravištu. Iste slike i iste emocije proživljavat će se i na putu prema Kolićima i Živaljima.

Dnevnibilten.com

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button