Odbojkaši BiH osvojili srebro! U finalu su nakon preokreta poraženi od Irana

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, nakon što ju je u večerašnjem finalu savladao Iran sa 3:1.

Iran je do pobjede i zlatne medalje stigao nakon sjajnog preokreta, a presudila je drama u drugom setu, kada su Zlatni ljiljani imali tri set-lopte za vodstvo od 2:0, ali sve su propustili i od tada je krenuo preokret Irana.

Bolje je Iran ušao u utakmicu i od početka je vodio, ali BiH je održavala priključak, a onda i došla do izjednačenja pred završnicu prvog seta.

Uslijedio je sjajan preokret BiH za 25:22 i vodstvo u velikom finalu!

Identično se situacija razvijala i u drugom setu, pošto je opet Iran na početku vodio, a onda se Zlatni ljiljani vratili i uhvatili priključak.

Uslijedila je nevjerovatna drama u finišu drugog seta, u kojem su bh. odbojkaši propustili čak tri set-lopte za 2:0, a na kraju Iran slavi 30:28 i poravnava!

Kao da su nakon toga psihološki pali momci Ifeta Mahmutovića pa su u trećem setu bili prilično nemoćni protiv Irana, koji je vodio od početka do kraja i sa sigurnih 25:16 stigao do preokreta.

Nemoćna je BiH bila i u četvrtom setu, gdje Iran stiže do konačne pobjede od 3:1 u setovima.

Rezultat:

BiH – Iran 1:3 (25:22, 28:30, 16:25, 14:25)

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button