Ništa od dogovora sa Vladom FBiH, penzioneri ne odustaju od protesta

Ništa od dogovora penzionera sa predstavnicima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, zaključak je današnjih razgovora u zgradi vlade.

Na sastanku s predstavnicima federalne Vlade dogovoreno je formiranje Radne grupe koja će imati zadatak da prouči sve članove zakona i raditi na njihovom usaglašavanju.

Penzioneri su nezadovoljni jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi. Kazali su kako neće odustati od protesta koje su najavili, ali konačnu odluku o tome donijeće Upravni odbor Saveza udruženja penzionera Federacije BiH.

Podsjetimo, u jednom od zahtjeva zatraženo vanredno usklađivanje penzija u ovoj godini, prema kojem bi njihova primanja bila uvećana za sedam posto.

“Tražimo da se ubuduće ne koristi termin usklađivanje nego povećanje penzija, a vršilo bi se na osnovu rasta prosječnog ličnog dohotka i potrošačke korpe u Federaciji BiH”, izjavio je ranije Mustafa Trakić, predsjednik Saveza penzionera ZDK i član Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH.

U jednom od zahtjeva se traži isplata jednokratne pomoći penzionerima od 200 KM čija su primanja do 1.000 maraka, a iznad tog iznosa pomoć od 100 maraka.

BHRT

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button