Televizijska kuća otkazala seriju “Lud zbunjen normalan” zbog Moamera Kasumovića

Dobili smo obavijest od Nove TV da će obustaviti emitovanje serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ što nam je užasno žao, ali potpuno razumijem takav postupak i tu reakciju.

Potvrdio je to poznati bh. scenarista Feđa Isović, koji je komentirao slučaj “Moamer Kasumović”, poznatog glumca iz serije “Lud, zbunjen, normalan”, koji je osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom.

Tajna koja se krila: Glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, Isović kaže da se nema šta mnogo toga za kazati nakon svih dešavanja posljednjih dana u vezi poznatog glumca i optužbi koji su zgrozili Bosnu i Hercegovinu i cijeli region.

“U potpunom sam šoku u ova dva, tri dana kada se saznalo za Moamera Kasumovića. Pokušavam zajedno sa Produkcijom da procesuiram sve ovo što se desilo. Svi smo u šoku, kao i cijela regija.

Na naše pitanje da li ga je, nakon informacija da se saznalo da je osuđen za pedofiliju, kontaktirao Moamer Kasumović, Feđa Isović je rekao…

“Ne, nije… Nije me kontaktirao”, dodao je Isović.

Zatim je otkrio jednu važnu informaciju…

“Prošle godine smo radili jednu pilot-epizodu u kojoj je on imao značajnu ulogu (Serija Halo taxi, op. a.). Mi smo prvi dan kada smo saznali za ovaj slučaj, obustavili montažu te serije tako da nećemo ići dalje u produkciju, jer je njegova uloga u seriji veoma značajna. U dogledno ćemo vrijeme vidjeti da li ćemo raditi dosnimavanje sa novim glumcem. Sve ovo nas je zateklo i potpuno smo svi u nekom obliku šoka”, kazao je Feđa Isović za portal Radiosarajevo.ba, koji je godinama sarađivao sa Kasumovićem na seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Podsjetimo, iz Tužilaštva BiH je u četvrtak, 19. septembra, za naš portal potvrđeno da je glumac Moamer Kasumović osuđen na godinu dana zatvora zbog pedofilije.

“Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informiramo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Moamer Kasumović dobio godinu dana zatvora.

S obzirom na to da zakon dopušta da se može “otkupiti” do godine zatvora (jedan dan oko 100 KM), bh. glumac to i učinio (platio 36.500 KM) zbog čega nikada nije otišao iza rešetaka.

Moamer Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama, a široj regionalnoj publici poznat je po svojoj ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Radiosarajevo.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button