U BiH naredna tri dana kiša i pljuskovi, stabilizacija vremenskih prilika od ponedjeljka

Prema najavama meteorologa od večernjih sati sutra se očekuje kratkotrajno pogoršanje vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini.

Naime, kako najavljuju, uz jačanje južine sutra će preovladavati stabilno i pretežno sunčano.

“Naoblačenje će prvo zahvatiti zapadne krajeve i tokom subote se proširiti na ostala područja. Naoblačenje uz kišu pratiće i pad temperature zraka koji će biti izraženiji drugog dana vikenda. Prestanak padavina i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se u noći sa nedjelje na ponedjeljak”, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Stabilno vrijeme izgledno je do petka (04.10.), kada će našu zemlju zahvatiti novi
frontalni poremećaj.

“Više padavina prognozira se na jugu zemlje. Minimalne temperature zraka varirat će između 10°C i 16°C u Bosni, lokalno na sjeveru i jugu zemlje do 20°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 19°C do 25°C, na jugu zemlje do 30°C”, navode.

Od ponedjeljka će se, prema najavama, minimalne temperature spustiti i do 4°C, a maksimalne dnevne neće prelaziti 22°C.

“U periodu od 5. do 11. oktobra preovladavaće relativno stabilno vrijeme. Jedino
bi prema trenutno raspoloživim prognoznim modelima 7. oktobra moglo biti kiše i
pljuskova naročito na sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 8°C i 13°C, u Hercegovini do 15°C. Najviša dnevna temperatura od 17°C do 23°C, jugu zemlje do 25°C”, navode na kraju iz FHMZBiH.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button