Dom zdravlja Kakanj započeo pripremne radove za ugradnju lifta – poboljšanje pristupačnosti za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Javna ustanova “Dom zdravlja sa stacionarom” Kakanj pokrenula je pripremne aktivnosti za ugradnju lifta, čime će značajno unaprijediti pristupačnost svojih usluga osobama sa invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Projekt se finansira isključivo iz sredstava same ustanove, a izvođači radova su lokalne firme Trgošped d.o.o. Kakanj i Europrost d.o.o. Gračanica.

Tokom naredne dvije sedmice, radovi će obuhvatiti sve faze – od pripremnih i zemljanih radova, preko armirano-betonskih i izolaterskih radova, do ugradnje električnog lifta i završnih instalacija. Iz Doma zdravlja poručuju da će ovaj lift znatno olakšati pristup svim pacijentima, doprinoseći boljoj kvaliteti zdravstvene zaštite u općini Kakanj.

Menadžment moli pacijente za razumijevanje i strpljenje tokom radova te preporučuje da se izbjegava dolazak vlastitim vozilima na ovu lokaciju, osim u hitnim slučajevima. Implementacija ovog projekta još jednom potvrđuje posvećenost Doma zdravlja ka unapređenju i modernizaciji usluga na dobrobit svih građana.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button