Policijski izvještaj: Uspješne akcije u Kaknju – zaplijenjene opojne supstance i otkrivena krađa

Dana 28.09.2024. godine, u 23,55 sati, u Ulici 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „BMW“, kojim je upravljalo lice Z.E., rođeno 1980. godine, iz Kaknja, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice A.B., rođeno 1980. godine, oba lica iz Kaknja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli biljnu i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 29.09.2024. godine, u 08,40 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je u periodu od 27.09.2024. godine do momenta prijave, od strane nepoznatog lica, u mjestu Ričica, sa objekta stare pilane vlasništvo RMU „Kakanj“ d.o.o. Kakanj, otuđeno 15 metara kvadratnih salonit ploča. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene krađe poduzimaju istražitelj Policijske stanice Kakanj.

Dana 29.09.2024. godine, u 20,35 sati, u ulici Alije Izetbegovića, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili legitimisanje i pregled lica Š.A., rođenog 1990. godine, iz Kaknja, koje je tom prilikom dobrovoljno predalo sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drugo. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button