Bez novih pomjeranja tla u BiH u poplavljenim područjima

Prema informaciji Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, stanje na područjima pogođenim poplavama, Jablanici i Konjicu, nepromijenjeno je u odnosu na sinoć, prenosi Anadolu.

Noć je protekla mirno, bez novih pomjeranja tla i bez dodatnih ugroza. Vodostaji rijeka u HNK su stabilni.

Na terenu su profesionalne spasilačke i volonterske ekipe, potraga za unesrećenima i aktivnosti na uspostavljanju prometne, telekomunikacijske i elektroenergetske infrastrukture intenzivirane su već od svanuća.

Sinoć je iz Jablanice zaprimljen zahtjev za osiguranjem dodatnih 200 kreveta za spasioce koji dolaze iz drugih zemalja. Zahtjev je proslijeđen u Federalnu upravu CZ-a i Federalni štab, kao i na adresu Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona čiji je direktor Drago Martinović odmah odobrio 100 kreveta koji će tokom današnjega dana biti prebačeni u Jablanicu.

U odnosu na sinoćnji izvještaj u Konjicu je uspostavljen prometni koridor prema Buturović Polju gdje spasilačke službe mogu prometovati jedni prometnim trakom.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button