Trijumf na festivalu Songs of Toshe Proeski u Skoplju: Nova interpretacija, novo priznanje za Eminu Bajtarević

Na ovogodišnjem festivalu Songs of Toshe Proeski, održanom u Skoplju od 9. do 13. oktobra, Emina Bajtarević je imala čast predstaviti aranžmanski novu interpretaciju legendarne pjesme “Polsko Cveke”. U tandemu sa Dedem, osvojila je prvo mjesto u V kategoriji, uz nominaciju za prestižnu nagradu Svjetske Asocijacije Festivala, koja će se održati u januaru, također u Skoplju.

Na ovogodišnjem festivalu Songs of Toshe Proeski, održanom u Skoplju (9.-13. oktobar), Deda i ja smo imali čast…

Posted by Emina Bajtarević on Monday, October 14, 2024

Osim velikog priznanja, festival je Emini pružio priliku za nova poznanstva, uživanje u lokalnoj kuhinji i razmjenu muzičkih iskustava sa takmičarima svih generacija.

“Posebno hvala ide Marjanu Kataroskom na vrhunskoj organizaciji, Jovani Bicevski na srdačnom gostoprimstvu u Operi, kao i Idi Klemenc i njenoj kćerki Tii Kališnik Klemenc, čija je podrška upotpunila naše nezaboravno iskustvo.Ovaj uspjeh je za nas podsjetnik na bogato nasljeđe koje Toshe Proeski ostavlja kroz svoju muziku, a nas trideset izvođača sa scene smo to nasljeđe s ponosom podijelili s publikom”, istakla je Emina.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button