Hafiz Nedim Botić treba našu pomoć, čeka ga operacija koja košta više od 80.000 KM

Hafiz Nedim Botić objavio je emotivni status na društvenim mrežama u kojem poziva sugrađane da mu pomognu da skupi novac za operaciju. Iznos koji mu je potreban je više od 80.000 KM.

– Reklama –

Hafiz se obratio organizaciji Pomozi.ba, a oni će za njega pokrenuti apel 20. oktobra.

“Dobri ljudi, želim da podijelim sa vama nešto vezano za moje zdravlje. Znate da sam se razbolio kao dječak, i evo sad je već 27 godina života sa bolešću IBD, upalna bolest crijeva (ulcerozni kolitis i Crohnova bolest). Znate i da sam jedva ostao živ, prošao težak oporavak, da su mi tada izvadili kompletno debelo crijevo izuzev 15 centimetara.
Danas sam elhamdulillah – dobro.

Od prošle godine do danas uradili smo niz ispitivanja, testova, konsultacija, nekoliko magneta, kolonoskopiju, patološku i imunohistohemijsku analizu. U ostatku crijeva tih 15 centimetara je nađeno prisustvo IBD, upalne bolesti crijeva, ulcerozni kolitis. Radi moje budućnosti, ljekari su predložili da se taj ostatak crijeva odstrani i tu postavi tanko crijevo u obliku rezervoara, tzv. J Pouch. Prognoze su jako dobre, jer je tanko crijevo elhamdulillah zdravo što je jedan od znakova da nije u pitanju Crohnova bolest”, napisao je hafiz.

Objasnio je da je tu operaciju nažalost nije moguće izvesti u BiH, zbog čega će morati u nekoj drugoj zemlji.

“Već sam kontaktirao Pomozi.ba koji su stali uz mene u ovome svemu, dobili smo razne ponude od klinika i odabrali smo jednu za koju mislimo da je najbolji izbor za mene.
Pošto je iznos novca više od 80 000 KM, Pomozi.ba me je maloprije obavijestila da će pokrenuti apel za sakupljanje sredstava u nedjelju, 20. oktobra, inšallah. Ovo je šansa da bolest ostavim iza sebe i krenem dalje i bez stome i bez rizika od povrata bolesti. Zapravo, nemam šta da izgubim. A mogu puno da dobijem. Dosta sam uzbuđen, a ujedno i sretan zbog ove prilike. Molim dragog Allaha da ovo sve prođe u najboljem redu, da bolest ostane u prošlosti, i da ovo bude početak jednog novog poglavlja u mom životu. Amin”, napisao je Nedim Botić.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button