Koncert “Niste sami”: Halid Bešlić, Gibonni, Bajaga i Plavi orkestar u humanitarnoj misiji

Finansijski prihod od prodaje ulaznica namijenit će se stanovnicima područja u BiH, koja su nedavno, usljed obilnih poplava, ugrožena poplavama i klizištima.

Arena “Husejin Smajlović” u Zenici će ovog novembra, u humanoj misiji, ugostiti neke od najvećih bosanskohercegovačkih i regionalnih muzičkih zvijezda. Ovu informaciju potvrdio je producent Tomislav Kašljević, Zeničanin sa zagrebačkom adresom i organizator humanitarnog koncerta “Niste sami” koji će se održati u četvrtak, 28. novembra.

Riječ je, naime, o Halidu Bešliću, Momčilu Bajagiću Bajagi, Zlatanu Stipišiću Gibboniju, Saši Lošiću Loši, Samiru i Admiru Ćeramidi (Plavi orkestar).

Naime, finansijski prihod od prodaje ulaznica namijenit će se stanovnicima područja u Bosni i Hercegovini, koja su nedavno, usljed obilnih poplava, ugrožena poplavama i klizištima.

– Kao i mnoge i mene je pogodila vijest prije svega o izgubljenim ljudskim životima, a onda i materijalnim dobrima u nezapamćenim katastrofalnim poplavama i prva misao mi je bila kako ja mogu pomoći. Došao sam na ideju da organiziram i produciram jedan spektakularan humanitarni koncert koji bi zainteresirao široke narodne mase koje bi s kupljenim ulaznicama pomogle u realizaciji ove ideje. Poslije par telefonskih poziva i razgovora s mojim prijateljima i poslovnim saradnicima bez razmišljanja i uz usklađivanje svojih obaveza moju ideju su podržali i odlučili joj se pridružiti šest vrhunskih muzičara ali i šest ljudskih veličina. Budimo jedni uz druge kad je najteže, poručio je Kašljević.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button