Novoimenovani župnik Ivica Mršo na prijemu kod načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kaknja

Domaćini su gostu poželjeli srdačnu dobrodošlicu, a razgovor je protekao u ugodnom ozračju radosti, međusobnog dubokog uvažavanja i poštovanja, kao i želje da se zajednički radi i sarađuje.

Ivica Mršo, rođen je 12. 10.1969. na Kupresu, župa Otinovci-Kupres, gdje je završio osmogodišnju osnovnu školu. Od 1984. do 1988. god. pohađa Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju za spremanje svećenika u Zadru, a potom upisuje teološki studij u Sarajevu. Teološki studij završava 1995. god., kada je i diplomirao te tako stekao akademski stupanj bakaleureata iz teologije. Nakon ređenja za svećenika (1995.) i pastoralnih službi odlazi na postdiplomski studij filozofije u SAD na Katoličko sveučiliište (Catholic University) u Washington D.C. gdje 2001. stječe akademski stupanj magistra filozofije (M. A.) s tezom Kultura i religija u spisima Josepha Piepera (Culture and religion in the writings of Joseph Pieper).

Iste godine vraća se u Sarajevo na Vrhbosansku katoličku teologiju, sada Katolički bogoslovni fakultet, te predaje povijest antičke/srednjovjekovne filozofije, kozmologiju, etiku i teodiceju. Po povratku sa studija biva imenovan za profesora pri katedri iz filozofije na VKT i urednikom službenog glasila «Vrhbosna» za Vrhbosansku metropoliju.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button