OV Kakanj: Odgođeno izjašnjavanje o povećanju cijena grijanja u Kaknju

OV Kakanj odgodilo je izjašnjavanje o povećanju cijena grijanja u Kaknju. Naime, na današnjoj sjednici usvojen je Zaključak kojim se odgađa izjašnjavanje o Odluci o utvrđivanju cijena usluga grijanja JP Grijanje Kakanj. Usvojen je i Zaključak o formiranju stručnog tima za pregovaranje sa predstavnicima JP Elektroprivreda BiH o načinu formiranja cijena toplotne energije.

Nakon što je Elektroprivreda BiH najavila povećanje cijena toplotne energije prema JP Grijanje, izjašnjavanje OV Kakanj o povećanju cijena grijanja za krajnje korisnike, Zaključkom je odgođeno za 30 dana. Formiran je pregovarački tim sastavljen od vijećnika, predstavnika Općine Kakanj i JP Grijanje Kakanj, koji bi, sa predstavnicima EP, trebao raditi na usaglašavanju načina formiranja cijena toplotne energije.

Podsjetimo, nakon što je EP BiH povećala cijene isporuke toplotne energije prema JP Grijanje za 23 posto, JP Grijanje OV je uputilo prijedlog o utvrđivanju novih, povećanih cijena svojih usluga. O cijenama usluga JP Grijanje kakanjski vijećnici trebali bi se izjašnjavati na sljedećoj sjednici.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button