Kakanjac Mersad Obralija osvojio treće mjesto u okviru programa certifikacije treće generacije EUREM

Sinoć je u prostorijama Courtyard by Marriott, Sarajevo upriličena dodjela certifikata treće generacije EUREM – European EnergyManager programa. Time je 9 učesnika programa uspješno apsolviralo 16 tema iz oblasti energetske efikasnosi i obnovljivih izvora energije u okviru 220 sati predavanja, u period od 27. oktobra do 20. Marta 2022/23 godine.

Cilj programa obuke EUREM je osposobiti zaposlenike da unutar privrednog društva u kojem su zaposleni, prepoznaju potencijale za uštedu energije, postave konkretne ciljeve te primjene potrebne mjere za uštedu energije i novca. Na osnovu toga učesnici izrađuju svoj individualni energetski koncept, koji između ostalog predstavlja dio završnog ispita i uslova za sticanjem međunarodno priznatog certifikata EUREM EnergyManager.
Tako je najuspješniji rad pripao Azelma Demirović iz firme Mann Hummel, dok je drugo mjesto pripalo Ajla Imamovic iz Nlogic Advisory, a treće mjesto Mersad Obralija iz firme Tvornica cementa Kakanj d.d.

Čestitamo svim učesnicima na uspješno obavljenim zadacima i stečenom certifikatu EUREM EnergyManager, te im želimo puno sreće u daljnjoj profesionalnoj karijeri.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button