Behija Kulović (NS): Više od pola miliona KM Kaknju iz budžeta ZDK

Naša stranka Kakanj danas je održala press konferenciju, a čiji je povod i cilj bio predstavljanje dosadašnjeg rada i aktivnosti zastupnice i zamjenice predsjedavajućeg skupštine ZDK Behije Kulović.
Akcenat je bio na aktivnostima i projektima vezanim za Kakanj. Zastupnica Kulović je na početku objasnila da je

Naša stranka dio koalicije stranaka koje čine parlamentarnu većinu u ZDK.
“Iza nas je već 5 mjeseci aktivnog rada i učešća u vlasti tako da je to period o kojem možemo govoriti kada su u pitanju konkretne aktivnosti i rezultati našeg rada”- rekla je Kulović.

“Tim NS je učestvovao i u izradi budžeta za ovu godinu koji je usvojen u martu u iznosu nešto više od 540 miliona KM i bez kreditnog zaduženja, i za 40 miliona je viši nego prošlogodišnji”- rekla je Kulović te naglasila da je značajno povećanje po mnogim stavkama a posebno oblast obrazovanja, mladih i kulture, te posebno istakla sredstva koja su obezbjeđena za Kakanj.

O značaju ovih projekata govorili su Maid Goralija i Senad Čisija ,direktori kakanjske gimnazije i gradske biblioteke.

“U proteklom periodu je urađeno dosta na vanjskom uređenju škole no do sad nije bilo značajnijih ulaganja u unutrašnjosti škole. Sva unutrašnja infrastruktura je dotrajala kao i namještaj”- rekao je direktor Maid Goralija.

“Nadogradnja gradske biblioteke planirana je još prije 10-tak godina, Biblioteka ima problem smještaja knjiga a da ne govorimo o promocijama koje se vrlo često organizuju i održavaju u gradskoj biblioteci” rekao je direktor Čisija

Na kraju su se direktori gimnazije i biblioteke zahvali Behiji Kulović tzastupnici u skupštini kantona i Našoj stranci koji su prepoznali potrebu ulaganja u obrazovanje i kulturu kao bitnim segmentima za poboljšanje uslova života i ostanka mladih u kanmju,ZDK i BiH.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button