Hamza Ganić krenuo iz Kaknja na Marš mira

Hamza Ganić, Kakanjac, dugogodišnji planinar u ponedjeljak 3. jula krenuo je na Marš mira, 15. put zaredom.

Hamza posljednjih 15 godina svake godine pješači od Kaknja do Potočara. To je put dug 270 km.

Prvi dan je prepješačio dionicu od Kaknja do Ponijera gdje su ga ugostili, Kakanjcima dobro poznati, Salih i Zumra Hadžić, kod kojih je i prenoćio.

U utorak 4.7. prepješačio je dionicu od Ponijera do Vozuće, kretao se stazama i dionicama gdje su Kakanjski borci bili na liniji odbrane BiH u proteklom oslobodilačkom ratu 1992.-1995.g., stoga ovaj svoj pohod posvečuje i onima koji su svoj život dali na vozućkom ratištu, 107 kakanjskih šehida vozućkog ratišta.

Hamza Ganić se danas javio u program RK, te informisao svoje sugrađane da je dosadašnji dio puta protekao bez ikakvih problema i da se nada da će i ostatak puta proći u najboljem redu, da će vremenski uslovi biti dobri, kao i njegovo zdravstveno stanje i da će do cilja “Memorijalni centar u Potočarima” i ove godine, petnaesti put, stići i na taj način na najbolji način odati počast svim žrtvama genocida u ime svih Kakanjaca.

RK će i dalje biti u kontaktu sa Hamzom Ganićem i redovno vas informisati o njegovom pohodu.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button