Bosanac i Smolo napravili spektakl: Uzeo harmoniku i zasvirao, drugi pustio glas

Posljednji koncert održan u okviru manifestacije Kakanjski dani 2023 dokazao je da iako zadnji, nije manje važan.

Sjajni Kakanjac Sanel Smolo, zajedno sa svojim mentorom iz jednog muzičkog takmičenja, Draganom Stojkovićem Bosancem, zatvorio je manifestaciju izvanrednom posjetom koja je oduševila prisutne.

Nekoliko stotina ljudi podržalo je svog sugrađanina, a među njima su bili brojni gosti iz drugih gradova i zemalja. Atmosfera je bila prepuna entuzijazma i uzbuđenja dok su Kakanjci i posjetitelji iščekivali nastup ovog talentiranog dua.

Sve je počelo kada je Bosanac, poznat po svom majstorskom sviranju harmonike, zauzeo centralnu binu. Skladno uvodeći note i akorde, stvorio je jedinstvenu muzičku priču koja je odjekivala centrom grada. Melodije su pulsirale kroz srca publike, izazivajući osjećaj ponosa zbog njihovog sugrađanina koji je postao muzička zvijezda.

A onda je došao trenutak koji su svi nestrpljivo čekali – Smolo je preuzeo mikrofon i započeo pjevati. Njegov glas, toplina i izražajnost, nadmašili su sva očekivanja. Publika je zanijemila dok su se note harmonike i Smolin glas stopili u čarobni spoj.

Dvojac je izvodio pjesme različitih žanrova, od narodnih evergreena do savremenih hitova. Njihov izvedbeni duet stvarao je nevjerovatnu sinergiju koja je osvajala srca prisutnih. Nije bilo osobe koja nije osjetila kako muzika prožima njihovu dušu i stvara posebnu vezu među svima prisutnima.

Ova nezaboravna večer bila je podsjetnik na snagu muzike da spaja ljude i nadilazi sve granice.

Dok su se završne note čule, publika je zahvalila ovom izvanrednom duetu gromoglasnim pljeskom i ovacijama. Osjećaj zajedništva i radosti bio je očigledan u svakom pogledu i osmijehu.

Ovaj koncert će ostati urezan u sjećanju svih prisutnih, a Kakanjski dani 2023 ostat će upamćeni kao jedna od najsjajnijih kulturnih manifestacija u regiji.

Kompletan snimak koncerta Sanela Smole i Dragana Stojkovića Bosanca u Kaknju možete gledati i na you tube kanalu Dolina Lašve

(Kakanj-X)

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button