Pogledajte trailer za novu kriminalističku seriju Jasmile Žbanić “Znam kako dišeš”

Serija “Znam kako dišeš” čiji su autori bh. rediteljica Jasmila Žbanić i producent Damir Ibrahimović svoju premijeru imat će na Filmskom festivalu u Veneciji, a objavljen je i trailer.

Na Instagram profilu produkcijske kuće Deblokada objavljen je trailer koji donosi prvi pogled na radnju serije “Znam kako dišeš”, a koja je krajem 2022. godine u Sarajevu.

Jasmila i njen suprug Damir su autori serije, reditelji su Alen Drljević i Nermin Hamzagić, a scenaristica Elma Tataragić. Ovo je prvi put da će jedna TV serija sa ovih prostora svoju premijeru doživjeti u sklopu jednog od najvećih svjetskih festivala. Bit će prikazana 6. septembra.

Riječ je kriminalističkoj seriji koja se kroz šest epizoda bavi tužiteljicom, koja u Sarajevu istražuje slučaj dječaka koji je izvršio samoubistvo i istovremeno se suočava sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom.

Serija je detektivskog žanra, snažno prožeta problematikom glavnog lika, samohrane majke u današnjoj BiH, a smještena je u urbani milje današnjeg Sarajeva, koji krije mnoge tajne.

Sinopsis: Sve počinje sa slučajem samoubistva maloljetnika koje pokreće lavinu događaja u privatnom životu tužiteljice Nevene Murtezić. Samohrana majka tinejdžera u procesu razvoda sve teže balansira život sa sinom Dinom (17) i posao koji je pod stalnim pritiskom politike i javnosti.

U seriji glume: Jasna Đuričić, Lazar Dragojević, Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Kemal Rizvanović, Selma Alispahić, Emir Hadžihafizbegović, Jelena Kordić Kuret, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Faketa Salihbegović-Avdagić, Dino Bajrović, Lana Stanišić, Boris Ler, Rijad Gvozden i drugi.

“Znam kako dišeš” je snimljena u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button