Bivša “Pink Panterka”: Od krađa u kojima sam učestvovala ostalo mi je i za penzije

Olivera Ćirković, bivša košarkašica i kriminalka koja je predvodila međunarodnu kriminalnu organizaciju “Pink Panter” za N1 Slovenija otkriva da joj je poslije krađa u kojima je učestvovala “ostalo i za penziju”, ali naglašava da o nekim akcijama u kojima je učestvovala nikada neće javno pričati.

„Postoje dela koja su izvršena za koja nikad nisam uhvaćena i o kojima nikada neću javno govoriti“, rekla je Ćirković za N1 Slovenija i dodala da su jedina tema na koju ne može „baš da govori“ – zemlje koje do sada nije pominjala. Kako je naglasila, djeluje da je „radila samo u Grčkoj“, ali da to nije baš tako i da ne može da priča o tome jer bi sebe mogla da „zaplete u probleme“.

Ćirković se, nakon što je prestala da se bavi kriminalom, posvetila slikanju i pisanju knjiga, a njena prva knjiga je sada prevedena na slovenački.

U pitanju je knjiga „Ja, Pink Panter“, koja je nastala iza rešetaka grčkog zatvora Eleonas Thiva sa visokim stepenom bezbjednosti. Na osnovu njene priče nastaje istoimena serija koju stvaraju United Media i legendarni srpski glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Ćirković je za N1 je govorila o svojim sjećanjima, uključujući i Sloveniju, zašto se ne kaje zbog svojih postupaka, iako je prestala da se bavi kriminalom 2018. godine…

Olivera Ćirković smatra se jedinom ženom koja je ikada pobjegla iz grčkog zatvora. Kriminalno udruženje čiji član je bila, navodno je izvelo stotine velikih pljački i naoružanih krađa grčkih zlatara i juvelira. Najčešće su pljačke vršene tako što su se automobili zabijali u zgrade i za manje od dva minuta bi pokrali sve. Ćirković je skoro osam godina provela u zatvoru.

Prvi susret sa zatvorom desio joj se 2006. godine na ostrvu Krit u Grčkoj, piše u njenoj biografiji.

Optužena je za tešku krađu skupocene zlatare “Chopard” u jednom luxuznom hotelskom kopmeksu.

Odslužila je trogodišnju zatvorsku kaznu.

116 teških krađa juvelirnica

Četiri godine kasnije, marta 2012. godine uhapšena je u Grčkoj kao pripadnik međunarodne organizovane kriminalne bande Pink Panteri.

Suđeno joj je kao organizatoru grupe za izvršenje 116 teških krađa juvelirnica.

Četiri mjeseca poslije hapšenja 12. jula 2012. godine, Olivera Ćirković je izvršila bjekstvo iz najobezbjeđenijeg Grčkog zatvora u Atini.

Tri mjeseca kasnije ponovo je uhapšena i optužena za organizaciju i izvršenje oružane pljačke juvelirnice u Atini.

Na tri prvostepena suda osuđena je na zatvorske kazne od po 12, 12, 8 godina (ukupno 32 godine).

Poslije apelacionih sudova i smanjenja kazni Olivera Ćirković puštena je na slobodu u avgustu 2017. godine.

N1

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button