U kampusu Univerziteta u Zenici održan svečani prijem brucoša

Univerzitet u Zenici organizovao je danas svečani prijem za sve brucoše Univerziteta u Zenici. Ovim je obilježen i početak akademske godine.

Veliki broj studenata prisustvovao je na današnjem prijemu gdje su studentima predstavljeni studijski programi kojih je ukupno 33.

Brucošima se obratio Rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Jusuf Duraković, Federalna ministrica za obrazovanje i nauku prof.dr.sc. Jasna Duraković te predstavnici vlasti.

Jusuf Duraković je tom prilikom kazao kako osjeća zadovoljstvo da su upisali više studenata nego prošle godine i što im daje nadu da trebaju i dalje raditi i afirmisati Univerzitet u Zenici.

Federalna ministrica za obrazovanje dr. Jasna Duraković prisustvovala je na današnjem svečanom prijemu na kojem se obratila sa nekoliko riječi.

“Čestitam početak nove akademske godine sa željom da budete uspješni u ostvarenju svojih akademskih zadataka na putu ličnog i profesionalnog razvoja i napretka”, kazala je Duraković.

Inače, Univerzitet u Zenici obuhvata osam fakulteta, a to su: Mašinski, Fakultet inžinjerstva i prirodnih nauka (dosadašnji Fakultet za metalurgiju i materijale-op.a.), Filozofski, Pravni, Ekonomski i Islamsko pedagoški fakultet, Medicinski i Politehnički.

Podsjećamo, samo u prvom upisnom roku 500 studenata je upisalo prvu godinu

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button