Rezultati projekta „Aktivne mjere zapošljavanja u ZDK za 2023. godinu“

U sjedištu Privredne komore Zeničko dobojskog kantona danas su predstavljeni rezultati projekta „Aktivne mjere zapošljavanja u ZDK za 2023. godinu“.
Ovaj projekat se realizuje u okviru „Programa sufinansiranja obrazovanja odraslih za potrebe tržišta rada ZDK u 2023. godini“ ,u kojem su partneri Federalni zavod za zapošljavanje,Vlada ZDK putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice i Privredna komora,preko kojeg je ove godine 35 osoba sa evidencije nezaposlenih okončalo teoretsku a uskoro će i praktičnu obuku za 4 zanimanja,CNC operater,zavarivač,obrađivač plastike i šivač.

“Na ovaj način bit će im omogućeno da steknu kompetencije u savremenom procesu rada”, istakla je Diana Babić, predsjednica Privredne komore ZDK.

“Ono što je bitno kazati, u prethodnim godinama ovaj su projekat finansijski podržavali i ino donatori a sada smo uspjeli dostići samoodrživost kroz domaće aktere”, ukazala je Babić.

Predstavnica Federalnog zavoda za zapošljavanje,Snježana Dedić je podsjetila da Zavod kontinuirano podržava aktivne mjere zapošljavanja,a po ovom projektu ,kako je kazala, prednjače Zeničko dobojski i Hercegovačko neretvanski kanton. (Š.B.)

zenicainfo.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button