Mandatar Nezir Pivić predao kompletiran prijedlog za novu Vladu ZDK

Mandatar Nezir Pivić dostavio je u Stručnu službu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) kompletiran prijedlog nove kantonalne vlade, potvrdio je Feni predsjednik Skupštine ZDK Ćazim Huskić.

Nakon što je Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije ZDK na zasjedanju u Zenici sinoć potvrdio kandidaturu Pivića za novog kandidata te Mirzu Mušiju iz Kaknja za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Emira Vraču iz Visokog za ministra unutrašnjih poslova, Zeničanina Nebojšu Nikolića za ministara pravosuđa i uprave, danas je Općinska organizacija SDA iz Tešnja predložila Jasmina Čajića za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

“Klub samostalnih zastupnika u Skupštini ZDK ‘Amela Granić i Alen Kapković’ (klub istoimenih zastupnika koji su napustili BHI-KF) predložio je za ministra prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša Adnana Šabanija te za ministricu zdravstva dr. Aidu Salčinović, oboje iz Zenice. Samostalni zastupnik Ivo Tadić za ministra rada, socijalne politike i izbjeglica predložio je Antonija Šimunovića iz Žepča”, kazao je Huskić.

Prema njegovim riječima, sjednica Skupštine ZDK, na kojoj će biti potvrđena nova Vlada ZDK, bit će održana naredne sedmice, vjerovatno u četvrtak, 26. oktobra.

Kadrovi Demokratske fronte – dosadašnja ministrica finansija Dženana Čišija iz Visokog te ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica iz Maglaja, nastavit će raditi na čelu istih resora i u novoj vladi, kao i kadar Narodnog evropskog saveza, dosadašnji ministar privrede Samir Šibonjić.

“Ovakvim sastavom Vlade ZDK, u kojem će tri ministra i premijer biti iz Zenice, otklonili smo sve sumnje koje su neki plasirali da će Zenica biti zapostavljena u novoj vladi”, kazao je zastupnik Kapković.

Fena

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button