Marija Šerifović nastupa u Zenici na dočeku Nove 2024.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je danas konferenciji za medije na kojoj je obznanjeno kako će ove godine u novogodišnjoj noći, na Trgu Alije Izetbegovića, nastupiti regionalno popularna zvijezda Marija Šerifović čime će grad Zenica biti centar muzičkih dešavanja u regionu.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, brojni građani su priželjkivali, izražavali želje, da u novogodišnjoj večeri nastupi upravo popularna Šerifović.

“Ovo je jedna od najvećih regionalnih zvijezda i presretan sam što je prihvatila biti s nama na najluđu noć. Ovo će biti sigurno najveći regionalni doček Nove godine sa Marijom Šerifović, a posebno me raduje što je ovo neupitno i želja naših sugrađana”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Zvijezda novogodišnje večeri u Zenici poručila je ovom prilikom da je još u junu mjesecu dobila poziv od gradonačelnika koji je pozvao da uvede njegove sugrađane u novu 2024. godinu.

“Još u junu mjesecu sam bila u Grčkoj jer sam imala samo pet dana za odmor. Zvoni mi telefon, ne prestaje, a ja neću da se javim. Vrag mi nije dao mira, neko me zove, ali telefon ne prestaje da zvoni i javim se… Gospodin gradonačelnik je bio simpatičan u razgovoru i odmah sam reagovala i saradnicima prenijela vaš broj i brzo smo došli do dogovora. Ali, ne znate da je cijela regija itekako ljubomorna na vas, grad i činjenicu da sam u Zenici. Zenica će biti prvi grad gdje ću održati koncert nakon izlaska albuma”, kazala je Šerifović.

Valja istaći kako najspektakularniji doček nove 2024. godine organizuje Grad Zenice uz tehničku realizaciju Radio-televizije Zenica. Inače, organizacija proslave Nove godine na otvorenom oživjela je dolaskom Fuada Kasumovića za gradonačelnika Zenice, dok je do tada četvrti grad po veličini u državi u najluđoj večeri bio bez ikakvog programa, dok je glavni Trg bio prazan i pust.

Zenit.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button