Gužve ispred CIPS-a za pomoć EU, građani pesimistični: Dobit će oni kojima nije potrebna

Prije nekoliko dana obavljen je javni poziv za dodjelu pomoći Evropske unije, a na Alipašinom smo danas zabilježili ogromne gužve ispred Pošte / CIPS-a, gdje stanovnici vade potrebne dokumente.

U redu stoje mahom stariji ljudi, a poziv je otvoren do 10. novembra.

Radi se o jednokratnoj novčanoj pomoći od po 300 KM i 600 KM koja će biti uplaćena na račune korisnika koji se budu našli na konačnoj listi Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Potrebna dokumentacija je čitko popunjen i potpisan prijavni obrazac koji mogu dobiti u općini. Zatim, CIPS-ove prijavnice za sve članove domaćinstva, izjava o broju članova domaćinstva koja treba biti ovjerena u općini i broj žiro računa.

Ovo je naime jedan od rijetkih slučajeva da je Evropska unija iz svojih sredstava odvojila novac za zemlju koja nije članica.

Kako su nam kazali građani sa kojima smo razgovarali, nisu optimistični da će dobiti obećana sredstva, te da će ona otići onima kojima nisu potrebna, a sve na uštrb socijalnih slučajeva. Pojedini su i jučer bili, te još uvijek nisu došli na red.

Hayat.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button