Predstavljamo: Nikola Lakić, genijalac u oblasti fizike, ponos i dika svog djeda – našeg Kakanjca Milenka Srdića

Nikola Lakić je ponos i dika svog djeda, našeg Kakanjca, poznatog svuda na Balkanu – Milenka Srdića. Nikola je ponos i svojih roditelja, oca Slaviše Lakića i Milenkove kćerke Sanje. Nikola je i dika šire društvene i naučne zajednice.
Rođen je 2004. godine. Fizika je njegova ljubav od pete godine. Još tada je gledao emisije posvećene fizici i eksperimentisao.
Tokom školovanja osvajao je brojne nagrade na takmičenjima.
Izdvojimo ona najveća.
Kao učenik Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Bijeljina Nikola je 2020. godine osvojio bronzanu medalju na Drugoj balkanskoj olimpijadi iz fizike u konkurenciji 50 učesnika iz 12 balkanskih zemalja.
Na osnovu sjajnih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz fizike, Nikola je stekao uslove da školovanje nastavi u prestižnoj Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.
Kao učenik beogradske Matematičke gimnazije Nikola je u aprilu 2022. godine na olimpijadi iz fizike koja je održana u Talinu u Estoniji osvojio srebrenu medalju u konkurenciji od oko devedeset vršnjaka iz nordijskih, baltičkih i gostujućih zemalja iz Evrope.
Nikola nastavlja dalje savladavati izazove.
Na redu je, kako reče deda Milenko, Oxford!
Sretno Nikola!

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button