Pomozi.ba: Prvi dio od deset šlepera humanitarne pomoći krenuo ka Gazi

Prvi dio od ukupno 10 šlepera sa hranom i vodom sinoć je iz Kaira krenuo prema granici sa Palestinom. Riječ je o humanitarnoj pomoći vrijednosti gotovo 350.000 KM koju stanovnicima Gaze šalje Udruženje Pomozi.ba.

– Ovo je rezultat našeg rada na terenu u proteklih mjesec dana uz mnogo komplikacija, s obzirom na ratno stanje i zatvorenost granice Rafah. Naša ekipa je sve vrijeme pokušavala prići granici i poslati kamione u Gazu, ali do ovog momenta to nismo uspjeli – navode iz Udruženja Pomozi.ba, dodajući da 10 šlepera u Pojas Gaze šalju u saradnji sa organizacijom Al Khidmat Europe.

Ranije je Udruženje Pomozi.ba putem tri partnerske organizacije Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i NATUF for Environment and Community Development doniralo 325.000 KM, a od tog iznosa konstantno se dijeli pomoć u južnom dijelu Pojasa Gaze u vidu hrane, vode i medicinskih potrepština.

– Dakle, do sada smo poslali pomoć ukupne vrijednosti gotovo 675.000 KM, a to ne bismo uspjeli bez podrške bh. građana, brojnih kompanija i institucija, koje su u proteklom periodu našem udruženju donirale oko 1,8 miliona KM za pomoć narodu Palestine. Ovom prilikom im još jednom od srca zahvaljujemo, te uz njihovu podršku planiramo i dalje kontinuirano slati pomoć u Gazu – ističu iz Pomozi.ba.

Akcija za pomoć narodu Palestine i dalje ostaje otvorena. Svi koji žele novčane donacije mogu uplatiti putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih i Paypal računa Udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima, doniraju se dvije KM, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

N1

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button