Lana Pudar izborila finale Evropskog prvenstva u disciplini 200 metara delfin

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar plasirala se u finale Evropskog prvenstva u 25-metarskim bazenima u disciplini 200 metara delfin.

Lana je plasman u finale prvenstva koje se održava u rumunskom Otopeniju ostvarila nakon večerašnjeg polufinala u kojem je imala vrijeme 2:05.57.
Inače, Lana je plivala u drugoj polufinalnoj utrci u kojoj je bila drugoplasirana iza Britanke Emily Large koja je imala vrijeme 2:05.47.

Naša plivačica je imala treće vrijeme ako se uzme u obzir oba polufinala budući da je u prvom polufinalu briljirala Njemica Angelina Kohler s vremenom 2:05.02.

Lani će protivnice u finalu osim pomenutih Kohler i Large biti još Laura Lahtinen (Finska), Helena Rosendahl Bach (Danska), Alessia Polieri (Italija), Amina Kajtaz (Hrvatska) i Katja Fain (Slovenija).

Finalna utrka u disciplini 200 metara delfin je na rasporedu sutra s početkom u 17:12 sati.

Inače, Lana je na ovom prvenstvu prijavila i učešće u disciplini 100 metara delfin. Kvalifikacije za ovu disciplinu bit će obavljene u petak u jutarnjim satima.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button