Prioriteti i odgovornost: Kakanj u fokusu – Besplatne mjesečne karte za srednjoškolce umjesto skupocjenih Novogodišnjih vatrometa

U vrijeme kada poznati muzičari novogodišnje nastupe naplaćuju po 100.000 KM i više narodnog novca, Općina Kakanj je u aktivnostima planiranja i predlaganje budžeta prednost dala budžetskim rashodima poput izdvajanja za mjesečne karte kako bi i u drugom polugodištu tekuće školske godine svi kakanjski srednjoškolci imali besplatne mjesečne karte.

U vrijeme kada djeca Palestine svakodnevno umiru, skupocjeni vatrometi u kojima u jednoj minuti nestanu hiljade i hiljade maraka novca koji pripada narodu mogu sačekati neka druga, bolja i sretnija vremena.

Novogodišnjeg programa u Kaknju će biti. Bit će lijep, dostojanstven i s mjerom. Kakanjski mališani neće biti zaboravljeni. Bit će određenih sadržaja i za odrasle. Neće biti zaboravljeni posebno oni koji trebaju našu svakodnevnu pažnju.

Uskoro više informacija.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button