EP: Lana Pudar osvojila šesto mjesto u finalu 100 m delfin

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar nastupila je večeras u finalu Evropskog prvenstva u malim bazenima, u utrci na 100 metara delfin i ostvarila 6. poziciju, sa vremenom 56.91.

Uz našu Lanu, u finalu su se takmičile Angelina Kohler (Njemačka), Louise Hansson (Švedska), Anna Ntountounaki (Grčka), Ellen Walshe (Irska), Panna Ugrai (Mađarska), Laura Lahtinen (Finska) i Sara Junevik (Švedska).

Zlato je osvojila Šveđanka Louise Hansson (55.37), srebro Njemica Angelina Kohler (55.50), a bronzu Anna Ntountounaki (55.98).

Ovo je još jedan dobar rezultat bh. sirene i podstrek za bolje plivanje u budućnosti.

Podsjećamo, jutros je Lana imala sreću nakon što je Italijanka Giulia D’Innocenzo otkazala nastup u finalu, te je Lana tako dobila priliku boriti se za još jednu medalju na ovom takmičenju, iako jučer nije uspjela ostvariti plasman u finalnu trku.

Naša najbolja plivačica je zauzela deveto mjesto u polufinalu s vremenom 57.44 sekundi i nije izborila direktan plasman u polufinale, koji joj je izmakao za jednu stotinku, no bila je prva rezerva pa je tako večeras dobila šansu da nastupa.

Pudar je već osvojila bronzanu medalju u utrci 200 metara delfin na ovom Evropskom prvenstvu i zaokružila uspjehom ovu sjajnu godinu.

(Vijesti.ba)

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button