Izgubljeni prsten vrijedan 750.000 eura pronađen u vrećici usisivača

Prsten vrijedan 750.000 eura nestao je u hotelu Ritz u Parizu, a pronađen je u vrećici usisivača.

Vlasnica prstena je malezijska poslovna žena, koja je odsjela u hotelu, a nestanak prstena je prijavila policiji u petak sumnjajući da ga je ukrao neko od uposlenika. Međutim, članovi osiguranja su prsten pronašli u vrećici usisivača u nedjelju.

Le Parisien piše da je gošća otputovala u London u petak, no da će se vratiti u Pariz po svoj prsten. Ritz je joj je ponudio besplatne tri noći u hotelu u znak izvinjenja zbog neugodnosti, ali ona navodno ne namjerava prihvatiti ponudu.

“Hvala članovima osiguranja na sjajno obavljenom poslu. Prsten je pronađen. Želim se zahvaliti osoblju Ritza u Parizu koje je učestvovalo u potrazi i koje svaki dan radi profesionalno”, izjavila je ona.

Policiji je rekla da je prsten ostavila na stolu u hotelskoj sobi u petak kada je krenula u kupovinu, a kada se vratila, nije ga bilo.

Prsten je u posjedu policije koja će ga vratiti Malezijki.

Ovo nije prvi put da je prijavljen nestanak nakita iz hotela. Godine 2018. su petorica naoružanih muškaraca ukrala nakit u vrijednosti 4 miliona eura iz zlatare u hotelu. Nešto kasnije ove godine je neimenovani član saudijske kraljevske porodice prijavio krađu nakita vrijednog nekoliko stotina hiljada eura iz svog apartmana.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button