Od ukupno 3.883 prijavljenih u Kaknju, 2.995 se nalazi na listu onih koji su ostvarili pravo na pomoć EU

Od ukupno 3.883 prijavljenih u Kaknju, 2.995 se nalazi na listu onih koji su ostvarili pravo na pomoć EU, a 888 građana Kaknja je na listi onih koji nisu ostvarili pravo. Općina Kakanj je učinila maksimum u onome što je bila njena uloga. Naime, prema nalogu načelnika Mirnesa Bajtarevića angažirani su dodatni službenici i dodatni prostori kako bi se pružila kvalitetna i brza usluga građanima kod predaje dokumentacije, a sve prijave su proslijeđene u Sarajevo nadležnom federalnom ministarstvu.

Obavještavaju se građani općine Kakanj da je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike izvršilo pregled svih prijava za dodjelu pomoći za građane FBiH u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

Od 6.12. do 12.12.2023. godine na posebnoj web stranici ministarstva svaki građanin će uz pomoć ličnog matičnog broja provjeriti status svoje prijave za pomoć, odnosno da li je ista prihvaćena ili odbijena.

Web stranica za provjeru: https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/

Ukoliko neko od prijavljenih građana provjerom utvrdi da se njegovo ime ne nalazi na preliminarnoj listi onih kojima je pomoć odobrena, a smatra da ispunjava sve uslove, isti može podnijeti prigovor na posebnom obrascu koji je propisan od strane ministarstva, a koji se predaje na prijemnu kancelariju Općine Kakanj.

Uz podneseni prigovor obavezno je da se priloži dokaz kojim se potvrđuje pripadnost jednoj od četiri predviđene kategorije odnosno o ispunjavanju svih uslova iz javnog konkursa. Prije predaje prigovora obavezno se javiti u Službu za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike (zgrada Općine Kakanj drugi sprat) kako bi se izvršio pregled dokumentacije.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na besplatni kontakt telefon 0800 206 06 ili na broj Službe za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike 032/771-808.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button