Stanje na granicama danas bolje, nema višesatnog zadržavanja

Gužve nisu ništa novo na graničnim prevozima, naročito ne u ovo doba godine, ako se zna da se bliže Božić i Nova godina i da brojni građani koji žive u zemljama zapadne Evrope žele predstojeće praznike provesti u domovini.

Unsko-sanski kanton je onaj koji ima možda i najbrojniju dijasporu u cijeloj zemlji. Na graničnom prelazu Maljevac kod Velike Kladuše onaj glavni talas prošao je tokom noći kada se čekalo i do nekoliko sati na prelazak granice. Kolone su bile višekilometarske.

Danas je situacija koliko-toliko bolja. Vozači kažu kako ne čekaju duže od sat i pol vremena, međutim, očekuju da će stanje biti sve teže kako dan bude odmicao.

Osim na graničnom prelazu Maljevac, gužve se bilježe i na drugim graničnim prelazima. Jutros su izvijestili iz Bihamka kako su najviše opterećeni granični prelaz od Dvora prema Novom gradu, zatim Gradiška i Gradina.

Iz hrvatske policije kazali su da je jučer bilo i onih koji su, u pokušaju da što prije pređu granicu, nepropisno preticali kolonu. Time su ugrozili, odnosno mogli ugroziti, kako svoju sigurnost, tako i sigurnost drugih vozača. Platili su kaznu u visini od 390 eura, a oduzeta im je vozačka i vraćeni su na samo začelje kolone.

BHRT

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button