Malene sestre iz Kaknja vraćaju se iz Turske sa lijepim vijestima

Malene ljepotice Asja i Iman Ajdin vratile su se sa divnim vijestima u njihov Kakanj nakon kontrolnih pregleda u Istanbulu.

Trenutni rast i razvoj malene Ajdin je dobar i više nema potrebe za stalnom ljekarskom pratnjom. Kod malene Asje je stanje također dobro, te ona kreće sa smanjenjem lijekova u terapiji, a slijedi joj još jedna kontrola sredinom naredne godine.

Mi malenim sestricama želimo sretan povratak kući i bezbrižno djetinjstvo sa njihovim drugarima.


Preslatke sestrice Asja i Iman Ajdin trebaju našu pomoć. Pozivom na broj 17021 donirate 2 KM za njih, ali i ostale oboljele dječake i djevojčice. Molimo vas za podjelu apela.

Asja ima pet godina, a brojne dijagnoze zbog kojih koristi lijekove od osmog mjeseca života. Boluje od epilepsije, disharmoničnog razvoja, ima usporen rad štitnjače i dalekovidnost. Slabije govori i ide redovno kod logopeda.

Iman ima tri godine i dijagnozu epilepsije. Ima problem sa nogicama i često se žali na bol. Od rođenja se vodi kao neurorizično dijete zbog seke Asje.

Našim malenim ljepoticama potrebne su detaljne pretrage, između ostalog i genetske koje koštaju 4.800 eura.

Sestrama Ajdin možete pomoći osim poziva na broj 17021 donacijama putem web platforme klikom na opciju DONIRAJ ODMAH ili bankovnih računa.

072info.com / pomozi.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button