Oprez zbog poledice na putevima

Izrazito niske temperature ovoga jutra doprinose formiranju poledice, zbog čega pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na dionicama Bosanski Petrovac-Lanište i Glamoč-Mrkonjić Grad. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog vanrednog servisiranja tunelske cijevi tunela „25.novembar“ na dionici autoputa A-1 Bradina-Lepenica (smjer Konjic-Sarajevo) danas od 08 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati magistralnim putem M-17 Bradina-Blažuj.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button