Debakl rukometaša BiH protiv Nizozemske za kraj snova o drugom krugu Eura

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mannheimu je pretrpjela težak poraz od Nizozemske rezultatom 36:20 u drugom kolu grupe E Evropskog prvenstva.

Zmajevi su prezentirali očajan rukomet, radili sve što na ovom nivou nisu trebali, niti smjeli, pravili početničke greše u napadu i na kraju dobili tešku šamarčinu, ali i rukometnu lekciju.

Nizozemska je bila previše dobra, a BiH jednostavno previše loša. BiH je meč otvorila pogotkom Hercega, Burić je u prve tri minute imao dvije intervencije.

Prvi gol Nizozemci su postigli u četvrtoj minuti, a potom napravili i seriju 4:0 i poveli sa 4:1. BiH je u osmoj minuti preko Panića stigla do drugog pogotka, a onda je naš rival do 18. minute stekao veliku prednost – 10:2.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je rasla prednost Nizozemske, uglavnom uz poklone koje im je servirala očajna ofanzivna linija izabranika Irfana Smajlagića.

Nizozemska je u 28. minuti imala i rekordnih 11 golova viška u prvom dijelu (16:5), a bh. rukometaši su na odmor otišli sa deset golova zaostatka (17:7).

U drugom poluvremenu nizozemski rukometaši su samo povećavali svoje vodstvo, za konačnih plus 16 na kraju i plasman u naredni krug takmičenja.

Ovo je utakmica u kojoj je Nizozemska stigla do najvećeg broja postignutih pogodaka na evropskim prvenstvima. Prethodni rekord bio je 34 gola prije dva dana protiv Gruzije.

Bh. golmani Benjamin Burić i Admir Ahmetašević kombinovano su odbranili osam udaraca – Ahmetašević pet, a Burić tri.

Marko Davidović je postigao četiri, a po tri gola Marko Panić i Nedim Hadžić.

Rutger Ten Velde je u timu Nizozemske brojao do devet, bez promašenog šura, a Dani Baijens je postigao osam golova.

Bart Ravansbergem je obranio devet udaraca, a Arjan Verteijnen ima je četiri intervencije.

Od 20.30 sati u našoj grupi igraju Švedska i Gruzija.

U prvom kolu BiH je poražena od Šveđana, a Nizozemci su nadigrali Gruziju.

Prvu pobjedu na evropskim prvenstvima BiH će tražiti upravo protiv Gruzije u ponedjeljak od 18 sati. Istog dana snage će odmjeriti Švedska i Nizozemska, za prvu poziciju u grupi.

Faktor.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button