Rukometna reprezentacija BiH izgubila i od Gruzije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom se oprostila od Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Izbaranici Irfana Smajlagića doživjeli su novi potop, a nakon debakla protiv Nizozemske, večeras smo izgubili od Gruzije – 19:22.

Zmajevi su sjajno otvorili utakmicu. Odbrana je odlično funkcionisala, ali je škripalo u napadu. Gruzijci su prvi gol postigli nakon sedam minuta i 40 sekundi igre, ali su u tom periodu primili tri gola.

No, nakon toga upali smo u crnu rupu, a do odlaska na odmor Gruzici su napravili seriju od 7:1, pa se na poluvrijeme otišlo u egalu – 9:9.

U prvih pet minuta napravili smo seriju 3:0, a treba naglasiti da je tada dvije odbrane upisao golman Ahmetašević.

Možda i ključni momenta dogodio se u 39. minuti, kada je Panić u jednoj minuti promašio dva sedmerca i dva zicera. Umjesto da smo tada otišli na 14:11, Gruzijci su izjednačili na 13:13.

Serijom 4:0 Gruzijci u 42. minuti preuzimaju vodstvo (13:14), ali Đurđević u narednom napadu izjednačuje rezultat.

U 51. minuti Dikhaminjia pogađa za dva prednosti Gruzijaca (18:16), ali Đurđević smanjuje na gol zaostatka. Ahmetašević je u narednom napadu spasio naš gol, a Panić izjednačuje na 18:18.

Hamidović je u 55. minuti napravio tehničku grešku, a Gruzijci to kažnjavaju za 18:20. Hadžić smanjuje na 19:20, imali smo priliku za izjednačenje, ali smo pogriješili i Gruzije ide na plus dva (19:21).

U posljednju minutu ušli smo sa dva gola zaostatka, ali smo pogriješili u napadu na smanjenje zaostatka. Više nije bilo vremena i Gruzija je do kraja ostvarila prvi trijumf na EP.

Faktor.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button