Ahmed Krnjić i Ahmed Džananović u Kelnu nastupaju u profesionalnom boksu

Krajem ovog mjeseca, tačnije, 27. januara u Njemačkom Kelnu u organizaciji Universum Boxing nastupaju dva člana kluba borilačkih vještina “Isak-Ze” iz Zenice. Ahmed Krnjić će boksati protiv Turčina u svom debitantskom meču u profesionalnom boksu. Protivnik mu je tursko-njemački bokser Sinan Ozsahin. Turčinu će ovo biti drugi meč. U prvom nastupu je pobjedio borca iz BiH Aleksu Kesića.
„Radi se o profesionalnom boksu. Prvi put u karijeri. Malo ljudi zna, ali ja sam bio član boks kluba Čelik par godina i bio sam dva puta prvak države u boksu kao junior. Tako da mi nije nepoznanica. Kik boks i boks su veoma slični. Kroz čitavu karijeru kik boksa ja treniran i boks. Mi smo prihvatili izazov. Ako bude sve u redu nastavićemo karijeru kik boksa i boksa. Spreman sam dobro. U treningu sam već duži period. Mislim da sam u veoma dobroj formi i da ću ostaviriti pobjedu“, optimista je „bosanski čelik“ kako zovu Ahmeda Krnjića.

Ahmed Krnjić trenutno je WAKO Pro K-1 i Senshi prvak u kik boksu, dok su trenutno aktivnosti u One Championship organizaciji sa kojom ima ugovor u zastoju.

„Imamo neki problem. Potpisao sam sa njima ugovor na dvije godine. Taj ugovor je trebao da bude na šest mečeva. Do sada su mi dali jedan meč. Drugi meč je bio zakazan,međutim protivnik je otkazao prije na 15 dana. Od tada me nemaju u planu, tako da smo krenuli u drugom smjeru“, izjavio je Ahmed Krnjić.

Drugi zenički bokser Ahmed Đananović će u Kelnu tražiti svoju desetu pobjedu u profesionalnom boksu protiv boksera koji predstavlja Njemačku, ovo je ujedno i borba za WBC Meditearan pojas. Radi se o Branimiru Malenici.

“Boksam protiv momka koji je hrvatskih korijena. Rođen je i živi u Njemačkoj. Meč je za dvije titule. WBC titula je jedna od pet najpriznatijih titula-pojasa u svijetu. Radićemo deset rundi. Ja se nadam “ako Bog da” pobjedi. Spreman sam. Pripreme su protekle u najboljem redu”, izjavio je Ahmed Džananović

U slučaju pobjede Ahmed Džananović mora raditi revanš sa istim protivnikom, dok za Ahmeda Krnjića 24. februara slijedi odbrana titule Evropskog prvaka u kik boksu u Senshi asocijaciji.

Zenicainfo.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button