Za danas zakazan pretres u Kantonalnom sudu: Počinje suđenje ubici dvije doktorice

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu za danas je zakazan početak suđenja Arminu Berberoviću, optuženom za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule doktorice Azra Spahić i Alma Suljić u Sarajevu.

Krivična djela

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je 14. novembra 2023. optužnicu protiv Berberovića zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti javnog saobraćaja, saopćeno je ranije iz Kantonalnog tužilaštva.

Berberoviću se stavlja na teret da je, kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Berberović je lani 26. maja u 23.30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić te nanio povrede dvjema djevojkama, od kojih je doktorica Alma Suljić kasnije podlegla povredama.

Imao zabranu

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka jer je imao počinjenih prekršaja. Također je utvrđeno da je u krvi imao drogu amfetamin.

Optuženi se 11. decembra 2023. izjasnio da nije kriv te je predmet upućen Vijeću na suđenje.

(avaz.ba)

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button