Posljednje upozorenje BHRT-a: U našim rukama su mikrofoni i kamere, može doći do prekida programa

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u danas je upozorio da, ukoliko budu primorani iskoristiti svoja zakonska prava, može doći do prekida emitiranja programa ali i ostalih telekomunikacijskih usluga i da će za to biti odgovorna državna i entitetska vlast, te poslovodstva sva tri javna emitera.

“U našim rukama su mikrofoni i kamere, okrenućemo ih sebi i našim pretplatnicima, obzirom da još nije adekvatno riješeno prikupljanje i naplata RTV takse, čime su oštećeni redovni pretplatnici RTV takse, kao i uposlenici Javnog servisa, jer smo dovedeni pred zid, bez sredstava za isplate zarađenih plaća i naknada. Još uvijek nam nije uplaćen topli obrok koji je među najnižim u državi od samo sedam KM, kao ni kupon za prevoz”, navode iz Sindikata.

Zahvalili su svima na ogromnoj podršci za opstanak Javnog servisa BiH i njihovih radnih mjesta, međutim, ističu da iako su oni koji imaju ključeve za rješavanje tog problema pokrenuli neke aktivnosti, radnici BHRT-a do danas nisu osjetili ništa.

Naglašavaju da su umjesto rješenja problema dobili produženje višegodišnje agonije i neizvjesnosti, blokirane lične račune i egzistencijalnu krizu njih i njihovih porodica.

“Stoga će UO SSR u BHRT-u, koji je u stalnom zasjedanju, djelovati u skladu sa zakonom ukoliko se u februaru ne počnu rješavati naši zahtjevi. Mi smo servis svih konstitutivnih naroda, bh. građana i ostalih, i iako smo u katastrofalnoj situaciji trudićemo se da tako i ostane. Uvjerili smo se do sada da ‘sit gladnog ne razumije’ a dovedeni smo na ivicu egzistencije i zahtijevamo da nas se plati za naš rad u skladu sa inflacijom i životnim standardom”,dodaju iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button