Pokrenuta disciplinska tužba protiv sutkinje koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović

N1 saznaje da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu Lejle Numanović podignuta disciplinska tužba i u toku je zakazivanje pripremnog ročišta, kako nam je danas potvrdilo Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

Podsjećamo da je Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH formirao predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po prijedlogu policijske uprave Gradačac.

Kako se saznalo, samo četiri dana prije ubistva sutkinja Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi, te je odbijenicu putem pošte poslala ubici nakon čijeg prijema je Sulejmanović i započeo krvavi pohod.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović je ubio oca i sina Denisa i Džengiza Ondera te Nizamu Hećimović što je prenosio uživo na društvenim mrežama.

Također, porodica Nizame Hećimović i građani Gradačca uputili su zahtjev da FUP istraži trostruko ubistvo.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button