Muzaferija bila jako blizu podijuma: Greške u finišu joj donijele odlično 13. mjesto čekirala kartu za Super G finale!

Elvedina Muzaferija zabilježila je novi sjajan rezultat na trci superveleslaoma. Bh. skijašica zauzela je 13. mjesto u Kvitfjellu.

Dvadesetčetverogodišnjakinja iz Visokog ostvarila je vrijeme 1:39:09 na stazi u norveškom skijalištu. Imala je na nekoliko prolaza Elvedina mjesto na podijumu, ali greške u cilju su je koštala najboljeg rezultata u karijeri. Na trećoj kapiji kasnila je za Brignone svega 23 stotinke i imala drugu poziciju, a na četvrtoj 60 stotinki, što bi joj donijela treće mjesto u konačnici sa zaostatkom u odnosu na Brignone od jedne sekunde i 79 stotinki.

Prvo mjesto pripalo je Federici Brignone druga je bila Lara Gut-behrami, a treća na pobjedničkom postolju našla se Ester Ledecka.

Elvedina Muzaferija je na kraju završila u ukupnom poretku među 25 skijašica Super G-ija. Tačnije 23. je skijašice u poretku Super G-ija, tako da će pored plasmana u finale spusta, nastupati i u finalu superveleslaloma, koji su na rasporedu 22. i 23. marta u austrijskom Saalbachu.

N1

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button