Nurkić oborio rekord karijere i upisao se u istoriju Sunsa

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su domaćem parketu od Oklahoma City Thundera rezultatom 110:118, ali to nije zaustavilo najboljeg bh. košarkaša Jusufa Nurkića da obori rekord karijere.

Nurkić je u susretu protiv Thundera na terenu proveo 32 minute, a zabilježio je 14 poena, četiri asistencije i čak 31 skok. “Bosanska zvijer” je bila nezaustavljiva pod protivničkim koševima, a od te 31 uhvaćene lopte, čak 13 je došlo u napadu.

Osim što je oborio rekord karijere, Nurkić je oborio i rekord franšize Phoenix Sunsa, pošto je prvi igrač koji je uhvatio više od 28 skokova u jednoj utakmici.

To je bilo dovoljno da obori dosadašnji rekord (23), koji je zabilježio još 2019. godine kao član Portlanda.

Što se se ostalih igrača iz Sunsa tiče, u odsustvu Devina Bookera, najviše se istakao Bradley Beal sa 31 poenom, dok je Kevin Durant ubacio 20.

Najefikasniji na cijelom susretio bio je bek Oklahome Shai Gilgeous-Alexander, koji je susret završio sa 35 ubačaja, a njima je pridodao osam skokova i devet asistencija.

Sunsi su ovim porazom došli na omjer od 35 pobjeda i 26 poraza i do kraja sezone im slijedi žestoka borba za direktan ulazak u play-off.

S druge strane, Thunder je u samom vrhu Zapadne konferencije sa 42 pobjede i samo 18 poraza.

fokus.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button