Milošević objavio spisak Zmajeva za baraž, pozvao i Huseinbašića

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević danas je objavio spisak nogometaša na koje računa za utakmice baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.
Milošević je pred okupljenim novinarima u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pročitao imena igrača koji su se našli na njegovom spisku.

Prvi poziv među Zmajeve stigao je nogometašu Kölna, Denisu Huseinbašiću, koji je nedavno dobio dozvolu FIFA-e za promjenu sportskog državljanstva s obzirom na činjenicu da je nastupao za mladu reprezentaciju Njemačke.

Kao što je ranije najavljeno, povratnik u reprezentaciju je Anel Ahmedhodžić, koji je “izgladio odnose” s Nogometnim savezom BiH i bit će uzdanica Zmajeva u odbrani.

Prema Miloševićevoj odluci, naš najbolji tim u ovom trenutku čine:

– golmani: Ibrahim Šehić (Al-Khaleej), Nikola Vasilj (FC St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

– odbrana: Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Adrian Leon Barišić (FC Basel), Dennis Hadžikadunić (Hamburger SV), Renato Gojković (FK Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaragucu MKE).

– vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Gojko Cimirot (Al-Fahya), Ivan Bašić (FK Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajax), Miralem Pjanić (Sharjah FC), Denis Huseinbašić (FC Köln), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Amar Rahmanović (Krylia Sovetov)

– napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiv Moskva), Smail Prevljak (Hertha) i Dal Varešanović (Rizespor).

Prva prepreka Zmajevima na putu ka eventualnom plasmanu na Euro bit će Ukrajina. Ova utakmica polufinala baraža se igra 21. marta u Zenici s početkom u 20:45 sati, a ukoliko Miloševićevi izabranici pobijede, uslijedit će finale baraža 26. marta u Sarajevu protiv pobjednika duela Izrael – Island u istom terminu.

Međutim, u slučaju da naš državni tim izgubi od Ukrajine, odmjerit će snage s poraženom reprezentacijom iz pomenutog duela, ali će to biti prijateljski susret.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button