U 248 inspekcijskih nadzora u Federaciji BiH otkrivena 42 radnika na crno

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su tokom jučerašnjeg dana na širem području Federacije BiH izvršili 248 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda, djelatnost priređivanja igara na sreću i druge uslužne djelatnosti.

U izvršenim kontrolama otkrivena su 42 neprijavljena radnika, 59 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, pet obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i tri objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su 22 objekta i u 99 inspekcijskih nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 337.400 KM.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button